Nyomok a hóban avagy csendes imamenet a Kápolna hegyre!

00-Eng-zar-Kar-01-17.JPG

Nyomok a hóban 

A többi kép itt látható!

Vasárnap egy családnál András atyának azt mondta valaki: „Atya úgy tűnik a mostani engesztelő zarándoklaton nem lesz igaz a mottó, - Nyomok a hóban - így kell majd inkább mondani - Hó nyomokba”.

De nem lett igaz, mert a jó Isten nem akarta elvenni kedvét a zarándokoknak és adott havat és 2018. január 17-én ismételten részt vettünk az immár hagyománnyá váló, Szent Margit ünnepének előestéjére szervezett engesztelő zarándoklaton. A zarándoklatot minden évben Magyarország megújulásáért ajánljuk fel. Idén a zarándoklat mottójához híven (nyomok a hóban) tényleg havas úton mehettünk fel a Karancs kápolnához. Somoskőújfaluról este hat órakor, 55 fővel indultunk felfelé. A faluközpontban a kezdő imádságban András atya Böjte Csaba szavait idézte,

 „A gyűlölködés, az ellenségeskedés, a harag mind mind teher. Aki gyűlöletben él, az olyan, mintha egy méretes csomagot cipelne, és úgy akarna feljutni egy hegy tetejére. Aki ellenségeskedik, aki a másikban csak a rosszat látja, annak az élete pokol és pokollá teszi a környezetét is. Én úgy szeretnék élni, ahogy Jézus élt. Jézus szabadon élt, szeretetben, jót tett mindenkivel. Jó dolog Jézus útján járni.”

Mi is zarándokútunkat járjuk jézusi lelkülettel ….

Gyönyörű, tiszta idő volt felfelé, a kápolna dombja körül pedig minden fa telis-tele volt zúzmarával, amely különösen széppé tette a minket körülvevő természetet. Odafönt elimádkoztuk az „Isten hazánkértot”, valamint az atyák elénekelték a zsolozsmáskönyv Szent Margit-himnuszát.

 A közös imádság után elfogyasztottuk elemózsiánkat és a végén himnuszaink énekével köszöntük meg a jó Istennek, hogy gondoskodik Szűz Máriának felajánlott országunkról. Záró áldás után e gondolatokkal zárul idei zarándoklatunk:

 „Nyugodalmas éjszakát, de nem a hóban.

A jó halál kegyelmét, de nem a hóban.

És a boldog ébredést, de nem a hóban, hanem odahaza mindenkinek! Ámen!”

Senki sem hóban töltötte az éjszakát. Fél tizenegy magasságában értünk vissza a faluba.

Legközelebbi misék

hirdetes-450.jpg