Piciklitúránkról .... 2017.08.10-12

000-1-napPicigtura.JPG

Piciklitúra 2017

Az idei biciklitúra célpontja Zsámbok volt, ahol Kovács András, Pici atya jóvoltából kaphattunk szállást két éjszakára az ottani plébánián. Augusztus 10-én, csütörtökön indultunk biciklikkel az Acélgyári úti templom elől. Ez a nap főként a tekerésről szólt. Küzdöttünk a tikkasztó meleggel és a kilométerekkel. Időnként megálltunk egy-egy faluban, hogy hideg üdítővel és más hideg italokkal frissítsük fel magunkat. Igyekeztünk késő délután megérkezni, hogy még az este hét órai szentmise előtt meg tudjunk vacsorázni. A mise után András atya képeket vetített a korábbi biciklitúrák fényképeiből, különös tekintettel a korábbi bujáki szállásadónk nyulaira.

Másnap reggel korán indultunk, hogy még a déli hőség előtt elérjünk Gödöllőre. Közben útba ejtettük Pici atya másik faluját, Dányt is, ahol Pici atya kávéval és egyéb frissítő italokkal kínált meg minket. Gödöllőre érve megnéztük a Grassalkovich-kastélyt, majd délután miséztünk egyet a Máriabesnyői kegytemplomban. Mise után kimentünk a templom melletti temetőbe, ahol Teleki Pál sírja mellett mondtunk el egy imát. Ezt követően visszaindultunk Zsámbokra. Magunk is meglepődtünk rajta, hogy milyen forgalmas útszakaszokon kellett itt keresztülmennünk, de végül szerencsésen megérkeztünk. Az este vidám beszélgetéssel, együttléttel telt.

Harmadik nap egy kicsit tovább aludtunk, összepakoltuk a cuccainkat, elbúcsúztunk Pici atyától, majd a délelőtt derekán elindultunk a hatvani strandra. Hatvanból András atyának sajnos el kellett mennie, mert egyéb lelkipásztori teendői elszólították, valamint kísérőautónk is elbúcsúzott tőlünk. Két nap biciklizés után a harmadik napi strand volt a biciklitúra koronája. Innen vonattal indultunk haza késő délután.

Köszönet a támogatóknak, András atyának, Pici atyának, Tomka Istvánnak, Szitaház Textilnyomó Bt. -nek, Somoskői Ferencnek és feleségének, valamint mindenkinek, aki imádságával kísért minket utunkon!

Képek az utunkról:

1. nap

2. nap

3. nap

 

Legközelebbi misék

ADOMANYOK-egyutt-a-harom-plebania.jpg

Tamogatasi-kerese-KKA.jpg

Aktualis-Hirdetes-3-plebaniaval.jpg

Támogatások

Kormany-tamogatas-2019.jpg

Kormany-tamogatas-2018.jpg

Kormany-tamogatas-2017.jpg

Archívum