Pataki hittantábor 2017.06.26-07.01

Kep1.jpg

Ebben az évben nyári hittan táborunkban az útirány Patak, de nem az a bizonyos patak, hanem a nógrádi kis falu Patak. 5 évvel ezelőtt már jártunk itt és megtetszett a hely és az emberek vendégszeretete. Ebben most sem csalódtunk. Nagyon szép, tiszta szállásra érkeztünk és a helyiek igyekeztek minden kérésünket teljesíteni. 

A táborunk fő témája az ikonográfia volt, ennek gyakorlati megvalósításával és keresztény, vallási tartalmának megismerésével együtt. Ebben Norbi atya nagy segítségünkre volt, hiszen ezen művészeti ág  kiváló ismerője, gyönyörű munkái vannak. Nagy türelemmel foglalkozott még az ügyetlenebb kezűekkel is. A végére szép alkotások születtek.

Lelki pihenésünket és felüdülésünket a közösen megélt imádságokkal, a szentmisék bemutatásában mélyítettük el.

Testi kikapcsolódásunkat a reggeli tornákon és a közelben lévő műfüves pályán történő focimeccseken, sorversenyeken, játékokon élhettük meg.

Nagyon élveztük az éjszakai túrát, ahol a falu határán Nepomuki Szent János kápolnához mentünk el. Ezen szándékunktól még az eső sem tántorított el. A nagyok a kicsiket hátukra véve tették meg az utat, s bár próbáltunk csendben gyalogolni, ez kevésbé sikerült a helyiek nem túl nagy örömére.

A táborozó gyerekek közül még többen nem jártak Vácon, ezért úgy döntöttünk, hogy egyházmegyénk központját is megtekintjük. Egész napot töltöttünk el ott. Voltunk a Székesegyházban, az altemplomban és a Püspöki palotában. Még a püspök atya kedvelt állatait is megsimogattuk a kertben. A váci strandon is jól éreztük magunkat, még egy hirtelen jött vihar ennek véget vetett.

Utolsó este az elmaradhatatlan tábortűznél énekeltünk, táncoltunk és értékeltük a hetet. Arra jutottunk, hogy ha lehet, jövőre is szeretnénk együtt tölteni egy kis időt.

Mindezekért az élményekért nem győzünk hálát adni a Teremtőnek és köszönetünket fejezzük ki minden bennünket segítő jóakaratú embernek, Püspök atyának, András atyának, Norbi atyának, a bennünket régóta támogató " Követ Kőre" alapítványnak és végül a két fáradhatatlan embernek, akik évek óta velünk és értünk dolgoznak táborunkban, Rózsika néninek és Tünde néninek. HÁLA! HÁLA! HÁLA!

S végül, de nem utolsósorban:

A tábor megvalósulását támogatta az Emberi Erőforrás Minisztériuma, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő és a Nemzeti Együttműködési Alap.

Isten áldását kérve minden segítőnkre és támogatónkra!

Anita néni 

A többi kép itt megtekinthető!

Legközelebbi misék

hirdetes-450.jpg