Pálfalvi Tamás káplán atya bemutatkozó gondolatai

2017.08.01-PAlfalvi-Tamas-az-uj-kaplan.jpg

Pálfalvi Tamásnak hívnak, két éve vagyok pap. Dunakeszin nőttem fel öt testvéremmel együtt katolikus családban. A Piarista Gimnáziumban érettségiztem Vácott, banki ügyintéző szakmát szereztem, s utána adtam be a jelentkezésemet Beer Miklós püspök atyának a szeminaristái közé.

A Szentek életét olvasva ébredt fel bennem a vágy, hogy szeretnék én is közéjük kerülni. Láttam, hogy mindegyikük a hivatásának élt, abban lett szent. Kíváncsi voltam tehát, hogy mi az én hivatásom. Sokat imádkoztam, hogy ezt megtudjam. A gimnázium ideje alatt egy hittantáborban kaptam meg rá a választ. Jézus egy szemlélődő imagyakorlat közben hívott meg az ő követésére, hívei vezetésére. Az ezt követő öt évben készültem a jelentkezésre, hogy teljes szívvel tudjam szeretni a hivatásomat, s egészen át tudjam adni magamat neki. Sokat segítettek ebben a jó papi példák, plébánosaim, szerzetes ismerőseim. Bár a nehézségeik elbizonytalanítottak egy időre, de az a gondolat, hogy az Isten jó, és jót akar, felbátorított.

Egerben végeztem el a teológiát, mely idő alatt sokat változott nem csak a tudásom, hanem a személyiségem is, hogy éretten mondhassam ki az igent Püspök atya előtt a szenteléskor. Vácott szentelt fel Miklós püspök 2015-ben. Első szolgálati helyem Szolnok volt, ahol két évig voltam káplán. Most ideje helyezett püspök atya Varga András atya keze alá a salgótarjáni hívekhez.

Hálát adok az isteni Gondviselésért, és az Ő áldását kérem szolgálatomra és a rámbízottakra.

Aludtam, és azt álmodtam: az élet öröm.Felébredtem, és azt láttam: az élet kötelesség.Dolgoztam, és azt láttam: a kötelesség öröm.

                                              Rabindranath Tagore aláírása

Legközelebbi misék

ADOMANYOK-egyutt-a-harom-plebania.jpg

Tamogatasi-kerese-KKA.jpg

Aktualis-Hirdetes-3-plebaniaval.jpg

Támogatások

Kormany-tamogatas-2019.jpg

Kormany-tamogatas-2018.jpg

Kormany-tamogatas-2017.jpg

Archívum