Csoda az Andokban 1972!

2016-10-25-Eletben-maradtak.jpg2016. október 25.

Regény, majd film is készült abból a szerencsétlenségből, amelyet végül tizenhatan túléltek egy több mint két hónapos megpróbáltatás után. Az uruguayi légierő charterjárata 45 emberrel a fedélzetén 1972. október 13-án a rossz látási viszonyok miatt egy vulkán hófödte csúcsának ütközött az Andokban.

A gépen utazott többi között egy rögbicsapat, a játékosok családtagjai, barátai. A gép a földet éréskor kettétört, az utasok egynegyede meghalt, mások a hidegben és a sérüléseik után vesztették életüket. Összesen 27 ember maradt életben, de közülük 8-an később egy lavinaomlásban vesztették életüket.

A túlélőknek kevés élelem és víz maradt a 3600 méteres magasságban, így egy idő után halott társaik húsával táplálkoztak. A hatóságok 72 napig semmit sem tudtak a repülőről és utasairól. Akkor egy 12 napos kemény séta után két túlélő, Nando Parrado és Roberto Canessa átkelt az Andokon, és összetalálkozott egy chilei lakossal. Ő értesítette a hatóságokat.

72 nap a pokolban.

"Amikor az ember a magára van kényszerítve, elzárva a teljes anyagi valóság káros hatásaitól olyan különös megtisztult állapotba kerülhet, hogy világosan érzi Isten jelenlétét!

Ez nem az az Isten , akiről az iskolában tanultam. Ezt nem ismerhetjük meg máskor, mert elrejti előlünk a civilizáció. Az Ő jelenlétét éreztem az Andokban!"

http://www.ujkorklub.hu/load/filmek/filmek/eletben_maradtak/11-1-0-10418#.WA-0hskZO80

Legközelebbi misék

hirdetes-450.jpg