Évzárás felnőttesen!

IMG_0040_1.jpg2016. június 09.

Évzárás felnőttesen!

 

Gyermekkori emlékeinkben a tanévzárók ideje izgalmas időszak volt. Kinek azért, mert izgult a bizonyítványa miatt, kinek azért, mert jött a várva - várt, gondtalan nyári szünet.

Mi is évzárásra készülődtünk, a biblia órákat és a katekumen foglalkozásokat lezáró búcsú összejövetelre. Már második alkalommal tartottunk ilyet, s a tavalyi jól sikerült záró után örömmel vártuk ezt is. Sajátossága a mi összejövetelünknek, hogy "tanárunk", Zoltán atya főzi "diákjainak" nagy szakértelemmel a pincepörköltet. Mi pedig finom süteményekkel és itókákkal tesszük teljessé a vacsorát

Így volt június 7-én is, mikor teljes létszámban összegyűltünk erre az ünnepre. A plébánia udvarán közös munkával megterített asztalokhoz ültünk. Először - sűrű koccintásokkal kisérve - köszönetet mondtunk Zoltán atyának. Megköszöntük azokat az okos, felkészült tanításait, melyekkel igyekezett bennünket a biblia, s a hit szép és rejtelmes világába bevezetni. Hogy türelmével és humorával lehetővé tettet azt, hogy valóban tartalmas beszélgetések alakuljanak ki. Mi "tanulók", mindezt egy Díszoklevél formájában minősítettük is számára.

A pincepörkölt most is nagyon fonom volt, nem beszélve a sok-sok finom süteményről, melyeket mindenki szívélyes kínálgatással hordozott körbe. Jókedvű beszélgetéssel telt az idő, amit színesített András atya gitározása, mellyel mi is együtt énekeltünk. Ez megadta az alaphangulatot, ami aztán-mint a delelő nap - egyre emelkedett, s utána vidám nótázással folytatódott. Előkerültek sorjában a népdalok, magyar nóták egyaránt. Esti harangszókor imádkoztunk magunkért, szeretteinkért hála telt szívvel. S ez a jó hangulat végig kitartott. Öröm volt tapasztalni, hogy milyen békességben szeretetben, s a közösség összetartó erejét érezve töltjük az időt. Majd gyors összepakolás után vetettünk véget együtt létünknek, s a szeptemberi viszontlátás reményében búcsúztunk egymástól.

Végezetül mindnyájunk nevében köszönetet kell mondanunk András atyának házi gazdánknak, aki elfogadva meghívásunkat, s osztozva jó hangulatunkban végig kitartott velünk. Külön köszönet a szép képekért, amivel megörökítette ünnepünket. Immáron többedszer Zoltán atyának, "szakácsuknak" (akit jövőre is megfogadtunk már), Laci atyának, aki jelenlétévek szintén megtisztelt bennünket.

SzI.

A képek itt láthatók.

Legközelebbi misék

ADOMANYOK-egyutt-a-harom-plebania.jpg

Tamogatasi-kerese-KKA.jpg

Aktualis-Hirdetes-3-plebaniaval.jpg

Támogatások

Kormany-tamogatas-2019.jpg

Kormany-tamogatas-2018.jpg

Kormany-tamogatas-2017.jpg

Archívum