Völgyvárosi Orgonaszó: 2015. 04. 11. "FELTÁMADOTT" húsvéti zenés áhítatról beszámoló

01%2DVOrgonaszo.JPG2015. április 16.

Erős vár a mi Istenünk! Áldás békesség! Dicsértessék a Jézus Krisztus!

 A "VÖLGYVÁROSI ORGONASZÓ ez évi programját a „TARJÁNI TAVASZ” keretében a „FELTÁMADOTT” című zenés húsvéti áhítatunkkal nyitjuk meg. 

 A 75 éves orgonánkra emlékező 2013-as év tervezésekor eszünkbe sem jutott, hogy ezeknek a zenés áhítatoknak majdan hagyománya is lehet. Az ünnepi évünk befejezése után a kapott visszajelzések, a meghitt együttléteink folytatását sugallták.

Úgy érezhetjük itt magunkat, mint régen egy-egy családnál rendezett házi muzsikálás során. A bensőséges hangulat megteremtéséhez valószínű a muzsika közé beiktatott rövid elmélkedések is hozzájárulnak.

 Terveink szerint évenként 3 alkalommal szeretnénk itt találkozni a templomi muzsikát kedvelőkkel. Húsvét utáni szombaton, augusztus utolsó szombatján és advent 3. szombatján. A negyedik alkalom pedig a már megszokott Dixieland fesztiválhoz kötődő vasárnap 11-kor levő Gospel Koncert.

 A 2015-ös év során reményeink szerint bővülni fog a zenés áhítat házi gazdáinak köre. Ezen lakalommal Csákiné Szabó Anita vezette a műsort.

 Közreműködtek: Matúz Csilla orgonaművész, Cantabile Kamarakórus vezénylet Radnai Zsuzsa. Kupcsulik Szilárd felolvasta Dr. Sasváry Erzsébet Húsvét című versét. 
A képek itt láthatók.

 A legközelebbi általunk rendezett áhítat 2015. augusztus 29-én szombaton 18.30-kor lesz a Szent József templomban, „ FÖLD ALATT ÉS FÖLD FELETT…” címmel bányászaink emlékére. Szeretettel várunk erre a rendezvényre is minden érdeklődőt.

Legközelebbi misék

ADOMANYOK-egyutt-a-harom-plebania.jpg

Tamogatasi-kerese-KKA.jpg

Aktualis-Hirdetes-3-plebaniaval.jpg

Támogatások

Kormany-tamogatas-2019.jpg

Kormany-tamogatas-2018.jpg

Kormany-tamogatas-2017.jpg

Archívum