Krizsán Zoltán az újabb káplánunk 2014. augusztus 1-től

... / ... / 2014-08-01-KZ-kicsi.jpg (normál)2014.08.01 péntek

„Elég neked az én kegyelmem.” (2 Kor 12,9)

 

Krizsán Zoltán vagyok. 1986-ban születtem Budapesten. A Váci Egyházmegye egyik déli kis falujában, Tatárszentgyörgyön nevelkedtem, szüleim harmadik gyermekeként.

Két bátyám van. Tizenkét éves voltam, amikor édesapámat elveszítettem. Sajnos korán meg kellett tapasztalnom, hogy az élet olykor zord, kegyetlen. 

Hivatásom jelei már gyermekkoromban jelentkeztek. Szerettem a templomot, a helyi plébános atya hittanóráit. Az is előfordult – édesanyám nem nagy örömére –, hogy otthon kis oltárt készítettem, és így próbáltam utánozni azt, amit egy-egy misén láttam.

Általános iskolai tanulmányaim után a kecskeméti Piarista Gimnáziumban tanultam. A középiskolai évek nagy lökést adtak a papság felé. A piarista atyák tanító-nevelő szolgálata nagy mértékben hozzájárult ahhoz, hogy az érettségit követően jelentkeztem a papi szolgálatra.

Első kispapi évemet Vácott töltöttem a propedeutikus szemináriumban, ezt követően Egerben és Esztergomban készültem a papságra. 2010-ben Dr. Beer Miklós megyéspüspök atya diakónussá, majd 2011-ben pappá szentelt. Első szolgálati helyem Cegléden volt, ahol egy évet szolgáltam.

2012-től idén augusztus 1-ig Hatvanban teljesítettem szolgálatot. Az utóbbi két év egyszerre volt szép és nehéz, hiszen principálisom, Szekeres Mihály atya betegsége miatt sok időt töltött kórházban, így gyakorlatilag a plébánosi feladatokat is én láttam el. Az egyházközséghez két katolikus iskola tartozik, melyek mindennapi életében jelen voltam, mint pap, hitoktató, barát. Hálát adok a mennyei Atyának, hogy jó hívek, közösségek vettek körül, akiknek szeretetét és figyelmességét nem tudom elégszer megköszönni.

Fájó szívvel értesültem Püspök atya döntéséről, miszerint augusztus elsejével Salgótarjánba helyez, hiszen nehéz azoktól elválni, akiket szeretünk. Hiszem és tudom, hogy Isten terve most az, hogy más helyen is tanúságot tegyek a feltámadt Krisztusról. Ehhez kérem Isten kegyelmét és a rám bízottak imádságát. 

Krizsán Zoltán káplán

Legközelebbi misék

ADOMANYOK-egyutt-a-harom-plebania.jpg

Tamogatasi-kerese-KKA.jpg

Aktualis-Hirdetes-3-plebaniaval.jpg

Támogatások

Kormany-tamogatas-2019.jpg

Kormany-tamogatas-2018.jpg

Kormany-tamogatas-2017.jpg

Archívum