A nehéz döntés és a szabadság után ismét jelentkezünk

... / ... / 2014-07-26-VB-utan.jpg (normál)2014. július 26.

Egyik pápa sem nézte élőben a futballvébé döntőjét

2014. július 14. hétfő 18:20

Foci-öröm és foci-bánat a Vatikánban: a Vatikáni Rádió német munkatársai hétfőn délben interjút készítettek Georg Gänswein érsekkel, a Pápai Ház prefektusával, XVI. Benedek emeritus pápa magántitkárával – írja a Vatikáni Rádió magyar oldala.

 

A főpásztor a következőket nyilatkozta: „A brazilokon aratott német győzelem után egy érdekes, izgalmas, magával ragadó játékot vártam. Nem került rá sor, de azt hiszem, hogy az a csapat nyert, amelyik jobban játszott”.

Magától értetődő, hogy Gänswein érsek kedvenceinek szurkolt. A német válogatottban több Bayern-játékos is van, ami „még jobban felmelegítette a szívemet” – nyilatkozta a prefektus érsek.

A vb-döntőt lakhelyén, a Mater Ecclesiae kolostorban nézte végig a Memores világi szerzetesnőkkel együtt, akik a pápai háztartást vezetik. Benedek pápa már előbb visszavonult és nyugovóra tért.

Hétfőn reggel a közismert futballrajongó érsek röviden szót váltott Ferenc pápa argentin titkárával, Fabián atyával, aki számos honfitársával nézte végig a meccset. „Kondoleáltam neki és mondtam, sajnálom, hogy Argentína vesztett, de végül is ez így van: holnap az argentinok győznek, és akkor a németek szomorkodnak majd” – mondta Gänswein érsek.

Ferenc pápa szombati Twitter-üzenetére utalva, miszerint a sport feladata, hogy elősegítse a találkozás kultúráját, a Pápai Ház prefektusa kifejtette: „Mindenütt, ahol emberek összejönnek sport céljából, és mindenütt, ahol ennek világméretű hatása van, fontos, hogy az egyház, a Vatikán, a hit jelen legyen. A focisták emberek, akik hisznek – gyakran látjuk, hogy a játékosok keresztet vetnek”. A sportot nem lehet egyszerűen kizárni a világból. Erre nem kerülhet sor – mondta a prefektus érsek, majd hozzátette: „Nagyon örülök, hogy júliusban, a meccs megtekintésén való részvétel különböző formáit találgatva, pozitív kép került ki a világba az egyházról és a Vatikánról”.

Magyar Kurír

Legközelebbi misék

hirdetes-450.jpg