"A Jó Isten nehéz döntés előtt áll!"

... / ... / 2014-07-12-VB-papak.JPG (normál)2014. július 11.

Németország rendezte a 2006-os futball világbajnokságot. XVI. Benedek pápától kérdezték az elődöntőben kinek szurkol? Mert a németek játszotak az olaszokkal. Válasza: " Egyiknek sem, de azt szeretném, hogy jó focit lássunk!" S valóban az volt!!!

Majd a VB végeztével a következőket nyilatkozta: "- Nagyon büszke vagyok a Jürgen Klinsmann vezette csapat sikereire. A válogatott tagja emberi, és sportértékeiket egyaránt megcsillantoták a labdarúgó-világbajnokságon - nyilatkozta a német szentatya, aki akkor Aostában töltötte nyári szabadságát. A pápa természetesen örült az olasz együttes vb-győzelmének is.

 - Örülök az olaszok győzelmének, hiszen végtére is ebben az országban élek "vendégmunkásként" - tette hozzá Joseph Ratzinger."

Most pedig felmerült a kérdés: Vajon együtt nézi a vb-döntőt Ferenc pápa és XVI. Benedek?

Vasárnap a brazíliai Rio de Janeiróban rendezik a labdarúgó-világbajnokság döntőjét, amelyen Németország Argentína ellen lép a pályára. 

Federico Lombardi szentszéki szóvivő csütörtökön azt mondta, hogy a vb-döntő rendezésének ideje már késeinek számít Ferenc pápa napi munkamentében. A szóvivő, kisebb mosollyal az arcán, kijelentette, hogy XVI. Benedeket nem tartják a sportok mohó rajongójának. A szóvivő ugyanakkor nem zárta ki a lehetőséget, mondván, az "elkövetkező napokban majd meglátjuk". 

Ferenc pápa mindenesetre már szavát adta, hogy nem fog pápai beavatkozáshoz folyamodni szülőföldje, Argentína érdekében, azt ígérte, nem imádkozik egyik csapatért sem. 

A Bajorországban született Benedekről köztudott, hogy inkább intellektuális beállítottságú, semmint a sport iránt érdeklődő személyiség lenne. Lombardi mindenesetre hozzátette: mindkét pápa, anélkül, hogy bármelyik csapat mellett elkötelezné magát, azt szeretné, hogy a "jobb csapat győzzön".  Én is ezt kívánom!

 Szeretettel hívom a Réz Marián terembe 2014. július 13-án vasárnap 21 órára azokat, akik viszont szeretnének együtt szurkolni a csapatokank. Jó estét! S jó szurkolást!

Iv. Aa.

Legközelebbi misék

ADOMANYOK-egyutt-a-harom-plebania.jpg

Tamogatasi-kerese-KKA.jpg

Aktualis-Hirdetes-3-plebaniaval.jpg

Támogatások

Kormany-tamogatas-2019.jpg

Kormany-tamogatas-2018.jpg

Kormany-tamogatas-2017.jpg

Archívum