Goblin keresztút kiállítás megnyitója a Szent József templomban

2014. március 30.

         ... / ... / 23-Goblein-keresztut-KESZ (1).JPG (normál) A 40 napos böjti időszaknak- mely húsvét szent ünnepéhez vezet bennünket-nagyon értékes és fontos része a keresztút járás. A keresztúti ájtatosság segít az elcsendesedésben, s abban, hogy mélyebben együtt érezzünk a szenvedő Jézussal, erőt meríthessünk saját keresztünk hordozásában is

 A 40 napos böjti időszaknak- mely húsvét szent ünnepéhez vezet bennünket-nagyon értékes és fontos része a keresztút járás. A keresztúti ájtatosság segít az elcsendesedésben, s abban, hogy mélyebben együtt érezzünk a szenvedő Jézussal, erőt meríthessünk saját keresztünk hordozásában is

Hiszen csak Krisztus útját járva próbálhatjuk meg felfogni a megváltás szent misztériumát, mely mennyei Atyánk hatalmas szeretetének ajándéka.

        Böjti időszakban a katolikus világ templomaiban- így a miénkben is-minden pénteken végigjárjuk Krisztussal a Golgotára vezető útját.

        Március 28-án a Szent József Templomban végzett keresztúti imánkat különösen felemelővé tette az az esemény, melyet Némethné Jancsi Ilona”Keresztút gobelin képekben”című kiállitásának megnyitásával kötöttük össze.

        Ünnepünk Tamásfalvi Hanna szavalatával kezdődött. Ezt követően Szabó Csaba, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének elnöke meleg hangú szavakkal köszöntötte a pénteki imára összegyűlt nagyszámú testvéreket. Majd az alkotó művész szólt hozzánk. Mint elmondta: élete nagy álmát valósította meg,mikor Jézus szenvedését színes fonalakkal, milliónyi apró öltéssel vászonra vitte. Ismeretei szerint ilyen témájú alkotása világméretekben is egyedül álló. Az pedig külön örömet jelent neki, hogy tízedik kiállítását a képek számára legméltóbb helyen:egy templomban, a legméltóbb időben: nagyböjtben rendezheti meg .

       Romhányi Olga iparművésztől szakmai és vallási ismereteinket is bővítő, gondolatokban gazdag, szép kiállítás megnyitót hallhattunk.

       Majd András atya Szent Ferenc imájával,szívünket nyitogató, és bennünket Jézus szenvedésére fogékonnyá tevő szavaival indította el a keresztutat. A Cantáte Domino énekkar vezetésével jártuk végig a14 stációt. Ez most különösen megrendítő élmény volt. A szép és tartalmas gondolatokat kifejező imák segítették lelki elmélyülésünket. Míg  a csodálatos színeivel és alakjaival a szenvedést is megszépíteni tudó képek esztétikai élményekkel gazdagítottak bennünket.

     Ünnepi esténk a templomi énekkar által  előadott- az alkalomhoz illő- böjti énekkari számok eléneklésével fejeződött be.

     Végzetül, köszönet Nagy Ferencnének, kinek közvetítésével a képeket megkaptuk, András atyának, aki felvállalta, és segítette a rendezést,és az est minden szereplőjének, akikkel együtt mindnyájan egy lélekemelő ünnepet élhettünk meg, és feltöltődést kaptunk a nagyböjt további időszakára.

Legközelebbi misék

ADOMANYOK-egyutt-a-harom-plebania.jpg

Tamogatasi-kerese-KKA.jpg

Aktualis-Hirdetes-3-plebaniaval.jpg

Támogatások

Kormany-tamogatas-2019.jpg

Kormany-tamogatas-2018.jpg

Kormany-tamogatas-2017.jpg

Archívum