„A SZENT PÁPA NYOMÁBA” Zarándoklat

Fotóalbum / ... / Czestochowa.JPG (normál)2014. január 15.

"Üzenet az Egyháznak!"

             Ferenc pápa még a riói világifjúsági találkozóról Rómába tartó repülőúton úgy nyilatkozott az újságíróknak, hogy Roncalli és Wojtyla is "jó pápa" volt, "közös szentté avatásuk üzenet lesz az egyháznak". Április 27. az Isteni Irgalmasság ünnepnapja, amelyet II. János Pál vezetett be az egyházban Faustina Kowalska lengyel szent tiszteletére. A lengyel pápa 2005 áprilisában ennek az ünnepnapnak az előestéjén hunyt el.
             Az sem véletlen tehát, hogy idei zarándokutunk Lengyelországba vezet. Az 5 napos út során érinteni fogjuk a legismertebb lengyel zarándokhelyeket, Krakkót éppúgy mint Czestochowát vagy Wadowicét. Nem titkolt szándékunk, hogy a zarándokút előtt bő 2 héttel szentté avatott pápa előtt lerójuk tiszteletünket. Szeretnénk bekapcsolódni az örvendező világegyház ünnepi vonulásába, s útközben kérni a mi Urunkat, Jézus Krisztust, hogy ezzel az örömmel söpörjön ki minden fájdalmat, félelmet és bánatot a lelkünkből.
Aki életére az öröm pecsétjét kéri, azt szeretettel várjuk, tartson velünk e zarándokúton.

A részletes program itt olvasható:

„A SZENT PÁPA NYOMÁBA” ZARÁNDOKLAT

Időpont:    2014. 05.12- 2014. 05.16.    (hétfőtől-péntekig)         5 nap/4 éjszaka
Indulás:    7 órakor Salgótarjánból a templom elől
Utazás:    autóbusszal
Szállás:    saját fürdőszobás szobákban, panzióban, zarándokházban
Ellátás:    félpanzió (reggeli és estebéd)


PROGRAM


1. nap: Találkozó 6:45-kor Salgótarjánban a templom előtt. Indulás Lengyelországba Szlovákián keresztül, délután érkezés Halcnowba (Biesko-Biala egyházmegyének kegyhelye). Szoba osztás, foglalás, ebéd, szentmise, litánia Szűz Mária kegyszobor előtt. Pihenés.

2. nap: Reggeli után indulás Krakkóba: városnézés, Wawel várának megtekintése, katedrális, séta az óvárosban (Mária templom, Posztócsarnok stb). Látogatást teszünk az Isteni Irgalmasság Templomában, szentmise a magyar kápolnában. Szent Faustina sírjának meglátogatása. Szent II. János Pál pápa új központnak megtekintése. Vissza Halcnowba, kb. 20 órakor estebéd. Pihenés.
 
3. nap: Reggeli után indulás Czestochowába, Lengyelország legnagyobb kegyhelyére. Megnézzük a Szűz Mária kegyképet, a templomot, a kolostort és a múzeumot. Szentmise a czestochowai templomban. Vissza Halcnowba, kb. 20 órakor estebéd. Pihenés.

4. nap: Reggeli után indulás Wadowicébe, Szent II. János Pál pápa szülővárosába. Megtekintjük a plébániatemplomot, és a szülői házat. Folytatásban Lengyelország híres zarándokhelyét a Kalwaria Zebrzydowskát tekintjük meg, szentmise a kolostorban a Szűz Mária kegykép előtt. Indulás Szaflaryba, érkezés az esti órákban, szállás egy goral panzióban, estebéd, élő goral népzene (Mrowca család – egy 10 gyermekes család). Pihenés.

5. nap: Reggeli után szentmise a szaflary Szent András Templomban. Találkozás a Mrowca családdal. Indulás Zakopánéba. Szűz Mária Templom megtekintése. Sajtvásárlás a helyi piacon. Szabadprogram.  Kora délután hazautazás, érkezés Salgótarjánba az esti órákban.

Összköltség: 45.000-Ft (utazást, biztosítást, szállást, étkezéseket és a belépőket foglalja magába)

Jelentkezni: Varga András plébános atyánál lehet
Jelentkezéskor az összköltségből 20.000-Ft kell befizetni.
Az útlevél vagy a személyigazolvány számra ugyancsak szükség van. Amelyik okmánnyal szándékoznak utazni.

Lelkiekben gazdag készületet kívánunk!

Legközelebbi misék

ADOMANYOK-egyutt-a-harom-plebania.jpg

Tamogatasi-kerese-KKA.jpg

Aktualis-Hirdetes-3-plebaniaval.jpg

Támogatások

Kormany-tamogatas-2019.jpg

Kormany-tamogatas-2018.jpg

Kormany-tamogatas-2017.jpg

Archívum