Karold fel...

2013. augusztus 25.

Fotóalbum / ... / idĹ‘sbeteg.jpg (normál)         Augusztus 31-én szombaton reggel nem lesz szentmise a Főplébánia templomban, csak délután 3-kor, amire nagy szeretettel várjuk idős, beteg testvéreinket, ahol részesülhetnek a betegek kenetében. Kérjük a testvérek segítségét, hogy akik tudnak sütni egy kis süteményt, azok segítsenek és juttassák el a szombati közös ünnepünkre - olvasom a hirdetésben.
         Pár éve "véletlenül" belecsöppentem így augusztus tájt abba a délutáni szentmisébe, melyet akkor az időseknek,a betegeknek ajánlott fel az atya. Meghívott, olvassak el mise végén egy verset, tegyük kicsit ünnepivé az együttlétet. Gondoltam jó, legyen. Pár öreg néni biztosan lesz, örülnek majd a versikének és egy kis sütire is futja. Mentem én nagy kegyesen, mint aki szívességet tesz. Az első megdöbbenés akkor ért, mikor pár nénike helyett félig lett a templom. A második akkor, mikor megláttam azokat a betegek szentségéhez járuló középkorú, fiatal embereket, akiknek jelenlétére nem is számítottam.
         Azok az arcok! Volt átszellemült, reményteli, de teljesen összetört, irgalomért és erőért fohászkodó pillantás is. És minden tekintet a kereszten függött! Minden szem rászegeződött, a Megfeszítettre! Nem látok az emberek fejébe, de nem is kell tudnom ahhoz minden gondolatukat, hogy érezzem, rárezonált a belső békére a lelkük. Sorstársak ők, mégis egymást istápolva, segítve, a másik lépéséért aggódva álltak sorba.  
Patakokba folyt a könnyem... Máig bánok minden olyan évet, amikor nem segítettem hozzá ezekhez a pillanatokhoz a nagyszüleimet.
          Van olyan nagymamád, nagypapád, házastársad, szomszéd nénid, beteg munkatársad, kedves barátod, aki gyenge? Hit éve van... segítsünk egymás hitét is megerősíteni! Hívd fel, ragadd karon aki beteg, akinek támasza lehet a szereteted! Ne várj vele jövő nyárig, lehet, már késő lesz! Azt gondolod, nem menne el? Ez nem utolsó kenet! Ez az élni akarás szentsége! Ülj le egy csendes fél órára és imádkozz. Tégy rendet magadban és mélyülj el. Tudd, hogy ez a legeslegnagyobb jó, amit tehetsz érte, nem egy marék gyógyszer. Aztán állj elé, és sugározd rá Isten arcának fénysugarát. Segítsük át egymást az örök életre!
           Az evangéliumok tanúsága szerint az Úr Jézus - amerre csak járt -, mindenhol jót tett, meggyógyított minden betegséget és minden bajt. Különös szeretettel fordult feléjük, idejének nagy részét a betegekre szánta. Az Egyház Jézustól kapott és kiemelten fontos küldetése ma is, hogy ápolja, gyógyítsa és megerősítse a betegeket. A betegek szentségének kiszolgáltatásával a szenvedő ember betegségét Isten előtt éli meg. Az a cél, hogy értelmet adjon a betegségnek, hogy azt az üdvösség pozitív tapasztalatává alakítsa át, enyhülést adjon, kieszközölje a gyógyulást és felajánlja a bocsánatot.

Legközelebbi misék

ADOMANYOK-egyutt-a-harom-plebania.jpg

Tamogatasi-kerese-KKA.jpg

Aktualis-Hirdetes-3-plebaniaval.jpg

Támogatások

Kormany-tamogatas-2019.jpg

Kormany-tamogatas-2018.jpg

Kormany-tamogatas-2017.jpg

Archívum