Gospel koncert?! Itt a helyed!

2013. május 3.

 Fotóalbum / 1999 Amiben a 2013 hírek képei vannak / jazz and more (normál) A Nemzetközi Dixieland Fesztivál egyik záró eseménye hagyományosan a Szent József templomban megrendezésre kerülő gospel koncert, mely a rangos könnyűzenei produkciók közt is Uniqumnak számít... már csak helyszínétől és légkörétől fogva is. Salgótarjánban 29. alkalommal kerül megrendezésre a fesztivál. Az idei év azért is különleges számunkra, mert a vengég fiatal Jazz and More énekegyüttes mellett megszólal majd templomunk (hozzájuk képest öreg) 75 éves orgonája is... megismertetve bennünket egy különösen is ritka, jazzorgona stílussal.

2013. május 19. (vasárnap), 11.00, Szent József Plébániatemplom (Acélgyári út 1.)

A kórus után érdeklődve honlapjukon a következő képpen vallanak magukról:

"A Jazz and More fiatal énekegyüttes. Nem hagyományos kórus.
Ez valami más...
         Kezdetben volt a zene. Nem volt komolyzene és - hogy is nevezzük a rengeteg stílust és műfajt? - nem komoly zene. Csak zene volt. Kétféle: jó és kevésbé jó.
         Amikor nem is olyan régen elkezdtünk együtt énekelni, kicsit közelíteni akartuk talán egymáshoz azt, ami egykor összetartozott és összetartozik. Swinging Bach Singers néven a barokk óriást igyekeztünk dzsesszes átiratokkal közelebb vinni azokhoz, akik nem barátai a komolyzenének".
         A repertoár bővülésével megjelentek az örökzöld slágerek, jazz és pop átiratok, gospelek, musicalek és az éneklést kiegészítette a mozgás, a tánc és a hangszeres kíséret. Ez indokolta nevünk megváltoztatását.
         Valamennyien amatőrként, a műfaj iránti szeretetből énekelünk. S hogy milyen eredménnyel, arról a sok hazai és egyre több külföldi felkérés és siker tanúskodik. Szívesen lépünk fel rendezvényeken (utcabálok, fesztiválok, céges partyk, stb.), adunk önálló koncertet. Büszkék vagyunk, hogy számos hazai kíváló énekes háttérkórusa lehetünk. Koncertjeinket vonzóan színesítik tehetséges szólistáink fellépései. Műsorunkat igyekszünk megrendelőink igényeihez igazítani.

Nézzen bele honlapunk rovataiba, találkozzunk valamelyik koncertünkön! "

Lehet ennek a felkérésnek ellenállni? Tehát: 2013. május 19. (vasárnap), 11.00, Szent József Plébániatemplom (Acélgyári út 1.)

Legközelebbi misék

ADOMANYOK-egyutt-a-harom-plebania.jpg

Tamogatasi-kerese-KKA.jpg

Aktualis-Hirdetes-3-plebaniaval.jpg

Támogatások

Kormany-tamogatas-2019.jpg

Kormany-tamogatas-2018.jpg

Kormany-tamogatas-2017.jpg

Archívum