Tavaszi Nagymarosi Ifjúsági Találkozó

2013. április 26.

Fotóalbum / 1999 Amiben a 2013 hírek képei vannak / nagymaros 2013 tavasz (normál)Egy évvel ezelőtt egy, az evangelizációhoz kapcsolódó témaív kezdődött Nagymaroson: a tavaszi találkozó témája önmagunk evangelizációja volt, majd az őszi találkozón közvetlen környezetünk evangelizációja került középpontba.

A soron következő tavaszi találkozó témája pedig a tágabb környezet, sőt az egész világ evangelizációjára irányul.

A találkozó mottója: „Állj vele elő, akár alkalmas, akár alkalmatlan.” (2Tim 4,2)

Az indiai szalézi atyák által vezetett reggeli imát követő főelőadást Pál Ferenc katolikus pap és mentálhigiénés szakember tartja, akit az érdeklődők tovább kérdezhetnek a Művelődési Házban tartandó fakultáció során.

Ünnepi pillanat lesz Don Bosco Magyarországra érkező ereklyéjének fogadása.

Késő délelőttől ismét számos fakultáció közül választhatnak majd a résztvevők. A klasszikus alkalmakon túl – mint a keresők fakultációja Kerényi Lajos atyával, a találkozás a különféle szerzetesrendek tagjaival vagy a csendes szentségimádás – a szalézi rend képviselői a plébániakertben tartanak fakultációt Don Bosco velünk él címmel.

A délután során véradásra is lesz lehetőség a Művelődési Házban.

A délutáni szentségimádást a Szent Egyed Közösség vezeti. A napot lezáró szentmise főcelebránsa Seregély István nyugalmazott egri érsek lesz.

A szentmise után Sillye Jenő és barátai zenélnek, majd a Jászok együttes vezet táncházat.

A találkozó plakátja, a Nagymarosi Levél és további részletes információk elérhetőek a találkozó honlapjáról: www.nagymaros.katolikus.hu.

Idén is megrendezik a gyermekek, kamaszok, diákok részére a Gyerekmarost, amelyre a résztvevőkön túl önkéntes segítőket is várnak a szervezők. További információk a jelentkezésről a www.gyerekmaros.hu oldalon találhatók.

Magyar Kurír

Legközelebbi misék

ADOMANYOK-egyutt-a-harom-plebania.jpg

Tamogatasi-kerese-KKA.jpg

Aktualis-Hirdetes-3-plebaniaval.jpg

Támogatások

Kormany-tamogatas-2019.jpg

Kormany-tamogatas-2018.jpg

Kormany-tamogatas-2017.jpg

Archívum