Ifjúsági találkozó lesz Zagyvapálfalván

2013. április 17.

Fotóalbum / 1999 Amiben a 2013 hírek képei vannak / zagyvapálfalvi ifjúsági találkozó (normál) A Váci Egyházmegye Ipolymenti Nagyboldogasszony Közössége 2013. április 27-én, szombaton ifjúsági találkozót rendez a zagyvapálfalvai Jézus Szíve templomban és a városrészben, egész napos programjával megmozgatva az itt lakó és ide érkező kicsiket és nagyokat egyaránt. A találkozó mottója: Teljesedjetek be Szentlélekkel! E gondolat jegyében szervezik meg a napot és a programot, amely főelőadást, kiscsoportos beszélgetést, közös imát és záró szentmisét is magában foglal, ez utóbbit dr. Farkas László atya, az egyházmegye ifjúsági lelkésze, Salgótarján korábbi káplánja mutat be a jelenlévő paptestvérekkel együtt.
- A XVI. Benedek pápa által meghirdetett Hit Évéhez kapcsolódóan hitünk mélyebb megismerését tűzte ki célul Farkas László atya – mondja Kiss Zoltán, a találkozót szervező csapat egyik tagja. Ennek kapcsán a Hiszekegy imádság mélyebb vizsgálatával, megismerésével, közös átelmélkedésével foglalkoztunk már eddig is a találkozókon. Kétszer volt már találkozó a Hit Éve megnyitása, 2012 októbere óta, egyiken a „Hiszek az Atyában” volt a téma, ezt Nógrádsipeken rendezték, míg a „Hiszek a Fiúban” gondolatról Szécsényben, a lelkinapon elmélkedtünk.
Zagyvapálfalván a harmadik isteni személyről, a Szentlélekről lesz szó: „A Szentlelket szokás úgy nevezni, hogy az az elfelejtett Isten. Ennek jegyében fogja az előadást tartani Bátyi Sándor, a közösség korábbi vezetője és Kis Domonkos, az egyik jelenlegi vezető. Az előadásuk csúcspontja a dicsőítés lesz, mely az előadás után lesz.”
Az ifjúsági találkozó 9.30-kor kezdődik, ahol nyitányként a házigazda város, Salgótarján önkormányzata nevében köszöntik a vendégeket, majd a házigazda egyházközség nevében Gyurkó Géza zagyvapálfalvai plébániavezető diakónus atya üdvözli a találkozó résztvevőit. A főelőadás 9.50-kor kezdődik.
Ezt követően lesz az egyórás kiscsoportos beszélgetés, amely az előadás témája nyomán – ahogyan a szervezők fogalmaztak – tovább beszélik, elmélyítik az ott elhangzottakat. A kiscsoportok után közös déli imádság, majd a plébániai ebéd lesz, melyet 13.30-kor kezdődik a Lélek útvesztője című program követ, amely – bízva a jó időben – a városrész különböző pontjain állomásszerűen jeleníti meg a lelki adományokat. A napot 16.00-tól az idén 80 éves zagyvapálfalvai templomban ünnepi szentmise zárja, amelyen a főplébánia KÉK Kövessük Énekelve Krisztust! énekkara, valamint az Ipolymenti Nagyboldogasszony Közösség tagjai szolgálnak, és ahol a korábbi salgótarjáni káplán, dr. Farkas László atya, ifjúsági lelkész, sülysápi plébános mutat be szentmisét. Ezt kötetlen beszélgetés követi.
Mint a szervezőktől megtudtuk, mintegy 150 ember részvételére számítanak, akik az Ipoly régiójából érkeznek hozzánk, de mivel Zagyvapálfalva éppen a két régió, a Zagyva és az Ipoly határa, ezért reményeik szerint mindkét régióból érkeznek a találkozóra, hogy – a mottóhoz híven – beteljesedjenek a Szentlélekkel.
Veszelovszki Balázs

Legközelebbi misék

ADOMANYOK-egyutt-a-harom-plebania.jpg

Tamogatasi-kerese-KKA.jpg

Aktualis-Hirdetes-3-plebaniaval.jpg

Támogatások

Kormany-tamogatas-2019.jpg

Kormany-tamogatas-2018.jpg

Kormany-tamogatas-2017.jpg

Archívum