Egy közülünk - Aláírás az életért

2013. március 10.

Fotóalbum / 1999 Amiben a 2013 hírek képei vannak / magzat (normál) Hét uniós tagállam civil szervezeteinek kezdeményezésére aláírásgyűjtés indult a megfogant életek védelméért az Európai Unió tagállamaiban – írta Dr. Beer Miklós püspöknek címzett levelében Soltész Miklós, a Nemzeti Erőforrások Minisztériumának szociális- és családügyekért felelős államtitkára. Az aláírásgyűjtést francia, német, magyar, olasz, lengyel, spanyol és angol katolikus testvéreink kezdeményezték (a magyar szervező az örökbe adások által megfogant életeket megmentő "Együtt az Életért Közhasznú Egyesület" vezetője, Frivaldszky Edit).

XVI. Benedek pápa február 4-én, amikor a sajtó előtt utolsó alkalommal a Szent Péter téren megjelent, a következőket mondta:

„Február első vasárnapja Olaszországban az „élet napja”. Csatlakozom az olasz püspökökhöz, akik üzenetükben arra hívnak fel, hogy a jelenlegi válságra adott hatékony válaszként, az életbe és a családba fektessünk be. Üdvözlöm az Életvédő Mozgalmat, és kívánom, hogy sikeres legyen az „Egy közülünk” kezdeményezés, hogy Európa mindig olyan hely legyen, ahol minden emberi életet védelmeznek emberi méltóságában.”

Az aláírásgyűjtés azt kívánja elérni, hogy az Európai Unió ne engedélyezze az embriókkal történő kísérleteket és ne támogassa azokat a kutatásokat, melyek erre irányulnak. Az aláírásgyűjtés célja továbbá az is, hogy a "megfogant élet védelme" és a „mikortól él a magzat” kérdéskört azokhoz a felebarátinkhoz is közelebb vigyük, akik eddig nem érdeklődtek az életvédelem iránt.

Abban az esetben, ha az európai polgárok legalább hét tagországból egymillió aláírást összegyűjtenek, a Bizottság köteles olyan jogszabálytervezetet az Európai Parlament számára benyújtani, mely az adott kérdésben a polgárok akaratát fejezi ki. Amennyiben a Parlament ezt elfogadja, a kérdés beépül az Unió jogrendjébe.

A legfontosabb mindenekelőtt, hogy hazánkban több százezer aláírást tudjunk összegyűjteni Anyák napjáig, az aláírásgyűjtés lezárásáig. A kezdeményezést elektronikusan a www.egykozulunk.hu honlapon lehet aláírni. Azok számára, akik maguk is szívesen bekapcsolódnának az aláírásgyűjtésbe és a társadalmi szemléletformálásba, a kapcsolat@egyuttazeletert.hu e-mail címen, vagy a 0620-320-9051 mobilszámon jelentkezhetnek, Frivaldszky Edit nemzeti koordinátornál.

Az aláíróívek magtalálhatók a sekrestyékben!

 

Forrás: www.vaciegyhazmegye.hu

Legközelebbi misék

ADOMANYOK-egyutt-a-harom-plebania.jpg

Tamogatasi-kerese-KKA.jpg

Aktualis-Hirdetes-3-plebaniaval.jpg

Támogatások

Kormany-tamogatas-2019.jpg

Kormany-tamogatas-2018.jpg

Kormany-tamogatas-2017.jpg

Archívum