Ismét megjelent a Remény!

2012. december 5.

Fotóalbum / Hírek képei / adventi remény 2012 (normál) Kevéssel a papíralapú megjelenés után itt is olvasható a Salgótarjáni Remény adventi száma, melyet ezen tartalomjegyzék alapján ajánlok mindenkinek:

Sacrosanctum consilium -, avagy Pici atya elgondolkodtató sorai a II. Vatikáni Zsinatról.

Felkészülés otthon a.... Karácsonyra! - Valerián atya otthona - mint azt már sokan tudjuk - csángóföld, történetében tájegységének jellegzetes népi hagyományairól, karácsonyi készületükről, életükről mesél.

Ne hagyjátok a templomot, s az iskolát! - Indítandó Katolikus iskolánk helyzetéről, melyről bővebben itt a honlapon, a Katolikus Iskola menüpont alatt írunk bővebben.

...in medias res... - Salgótarján, 1956. december 8. Emlék az emlékezés?

A nosztalgia jegyében - A Főplébániatemplom szeptemberi templombúcsúját zarándoklattal  szoktuk megünnepelni, mely Szentkútra vezet. Ez alkalomból kaptunk egy cikket, mely nem csak szeptemberben, hanem egész évben aktuális gondolatokat dédelget.

Életige   - A Fokoláré mozgalom egykori alapítójának, Chiara Lubiknak az írásaiból szemezgettünk, aki soraival közelebb vezet bennünket ahhoz, hogyan éljük az Igét. 

Ifjúsági szösszenetek - Az őszi tanév beköszöntével főiskolás korú fiataljaink is "bandába" verődtek, s lelki élményeik, őket foglalkoztató kérdéseik megvitatására Pici atya vezetésével közösséget alakítottak. Ezekről a csütörtök esti találkozókról és egy pilisi lelkigyakorlat élményeiről mesél Ivett, a csoport egyik LELKES tagja. 

Nos és ami kimaradt: decemberi programjaink, ünnepi misrend, vers mindenkinek, adventi lelki naptár...

Tehát aki kedvet kapott, "lapozzon" bele ITT!

Legközelebbi misék

ADOMANYOK-egyutt-a-harom-plebania.jpg

Tamogatasi-kerese-KKA.jpg

Aktualis-Hirdetes-3-plebaniaval.jpg

Támogatások

Kormany-tamogatas-2019.jpg

Kormany-tamogatas-2018.jpg

Kormany-tamogatas-2017.jpg

Archívum