Katolikus Általános Iskola indul Salgótarjánban a 2012-13. tanévtől

Fotóalbum / Hírek képei / iskola (bélyeg)

2012. február 12.

Bizonyára sokan emlékeznek még 2011. május 15-ére!? Arra a gyönyörű és felejthetetlen napra, amelyen megemlékeztünk a sokak által szeretett Ferences Templom felszentelésének 75. évfordulójáról. Beer Miklós püspök atya ekkor ünnepélyes keretek között Szent József oltalmába ajánlotta városunkat. Azóta is sokan kérik az Ő segítségét Salgótarjánért, az itt lakó emberekért, családokért, fiatalokért. A szentmisékben is megismételjük ezt a kérésünket és úgy tűnik, nem hiába! Íme: egy újabb kézzel fogható jele mutatkozik annak, hogy közben jár értünk és a mi Mennyei Atyánk a Szentlélek által egyengeti a feléje vezető útjainkat.
Többszöri, hiábavaló próbálkozás után most valóra válhat, hogy Salgótarjánban is megnyílik egy katolikus általános iskola. Hála legyen érte Istennek és Szent Józsefnek!
Óriási jelentőségét nem kell bizonygatni. Jövőnk azon múlik, hogy milyen szellemiségűek lesznek a következő generációk.
Mindennél fontosabb tehát, hogy legalább a keresztény családok gyermekei keresztény iskolai légkörben nevelkedjenek! Eddig erre nem volt lehetőség.
Istennek legyen hála, most ez is valóra válhat, ha mindannyian segítünk abban, hogy a JÓ HÍR eljusson mindenkihez!
Ez nem csupán a salgótarjániak öröme és lehetősége, mert a környező falvak kisgyermekeit is hívjuk és várjuk ebbe a most induló katolikus iskolába. Igaz, egyelőre csak az első- és második osztályokba, de néhány év múlva mind a nyolc évfolyam fogadja a gyermekeket.
…és nem csupán a római katolikus szülők gyermekeit, hanem minden jóakaratú családét, akik hisznek abban, hogy ebben az iskolában szilárd erkölcsi alapokkal rendelkező, valóban jóravaló emberek nevelődhetnek.

Szeretettel kérek mindenkit, hogy lelkiismereti kötelességének tekintse eljuttatni a – templom közepén lévő asztalokra kihelyezett – SZÁNDÉKNYILATKOZATOT azokba a családokba, ahol olyan korú gyermek van, aki a következő tanévben első- vagy második osztályos lesz!

A Szándéknyilatkozat letölthető INNEN is!

A további előkészítő munkák sürgető volta miatt fontos, hogy a kitöltött nyilatkozatok a megadott határidőig visszaérkezzenek!

Előre is köszönjük!

Legközelebbi misék

ADOMANYOK-egyutt-a-harom-plebania.jpg

Tamogatasi-kerese-KKA.jpg

Aktualis-Hirdetes-3-plebaniaval.jpg

Támogatások

Kormany-tamogatas-2019.jpg

Kormany-tamogatas-2018.jpg

Kormany-tamogatas-2017.jpg

Archívum