Emlékeink gyűjteménye

2011. június 11.

Az idei Pünkösdre rendhagyó módon 3 kiadvány jelenik meg a Főplébánia, helyesebben András atya gondozásában.

Fotóalbum / Hírek képei / Könyv (bélyeg)

Az Acélgyári Ferences Szent József templom története felöleli az elmúlt 75 év eseményeit, kezdve az alapkő letételtől, a templom berendezésén keresztül egészen napjainkig. A kiadvány összeállításának oroszlánrésze Faragó Zoltán munkáját és kitartását dícséri, aki id. Frics Gyulával és Diósi Tamással karöltve tárja elénk e templom múltját és történetét. A könyv színes illusztrációkkal, fotókkal kiegészítve teljes értékű, így vizualiter is el tudjuk képzelni múltunkat.

Fotóalbum / Hírek képei / DVD (bélyeg)

"Hálával és felajánlással!" Ez volt a mottója annak a május 15-ei szentmisének, amely ünnepek harmaza lett. A Szent József Plébániatemplom felszentelésének 75. évfordulója alkalmából felajánlotta püspök atya városunkat Szent József oltalmába, valamint a bérmálás szentségében részesítette azokat, akik arra felkészültek. Ezt a szép és grandiózus eseményt vetítette a Salgótarjáni Városi Televízió, amely felvételekről DVD film készült. Kedves emlék lehet azok számára is, akik jelen voltak, s azok számára is, akik csak a monitoron keresztül lehettek szemtanúi az eseménynek.

Fotóalbum / Hírek képei / CD (bélyeg) A templom orgonája 2 év múlva lesz 75 éves. Nagyon szép szándék volna, ha az orgonánk erre az alkalomra kívül-belül megújulhatna. A hangszer nógrád megye 2. legnagyobb hangszere, s ha már a legeknél tartunk, a templom legnagyobb méretű liturgikus eszköze is, hiszen majd 6 tonna összsúlya van, s több mint 2300 db sípja van.

A CD-n Diósi Tamás orgonaművész-kántor szólaltatja meg a templom hangszerét.

A fent említett emléktárgyak jelenleg Varga András atya birtokában vannak, bővebb információért forduljatok hozzá bizalommal. (06-30/378-7679)

Legközelebbi misék

ADOMANYOK-egyutt-a-harom-plebania.jpg

Tamogatasi-kerese-KKA.jpg

Aktualis-Hirdetes-3-plebaniaval.jpg

Támogatások

Kormany-tamogatas-2019.jpg

Kormany-tamogatas-2018.jpg

Kormany-tamogatas-2017.jpg

Archívum