Csoportjaink

  • Bibliai kör

A bibliaórák szeptembertől május végéig minden csütörtökön az esti mise előtt fél órával kezdődnek a Főplébánia templomban. A bibliaórán egy szentírási részt járunk körül, idén Lukács evangéliumát vesszük. Mindenkit szeretettel várunk.

Másrészt beszélgetősen a Bibliáról. Szerdánként a Bárkában (Damjanich út 2.) 17 órakor idén a Jelenések köynvéről van közös eszmecsere.

  • Cantate Domino

A Cantate Domino felnőtt énekkar a Főplébánia templomban végez szolgálatot vasárnap délelőttönként. Ezen kívül évek óta városi rendezvények fellépői, s számtalan kórustalálkozó szervezői és résztvevői. Próbáik péntek délutánonként vannak a főplébánián, érdeklődni a vasárnapi szentmisék után a sekreslyében vagy a plébánián.

  • Házas hétvége

A katolikus egyház alapkövei a házasság és az egyházi rend. E két közösségalkotó szentség eltérő módon, de ugyanazt a célt szolgálják: Krisztus szeretetének megélését és továbbadását.

A Házas Hétvége a szentségi házasságban élő házaspárok, valamint papok és szerzetesek számára nyújt megújulási lehetőséget, hogy kapcsolataik nyitottá, új, dinamikus és a szentségeket a hétköznapokban is megélő szeretetteli kapcsolattá váljanak. Abban segít, hogy férj-feleségként közelebb kerüljünk egymáshoz, kapcsolatunk felfrissüljön és elmélyüljön. Hogy felfedezzük, házastársi kapcsolatunk sok év után és a hétköznapokban is lehet ugyanolyan bensőséges, mint a házasságunk kezdetén volt.

A Házas Hétvége a papok és szerzetesek számára azt mutatja meg, hogyan tudják minduntalan megújítani és elmélyíteni kapcsolatukat egymással illetve a közösségükkel. A csatlakozás lehetőségéről és az összejövetelek időpontjáról érdeklődjünk Mityók Miklósnál és Zsuzsinál (06-30/522-1876)

  • Katekumen hittan

A katekumenátus magyarra fordítva a "Felnőttek bevezetése a kereszténységbe". A katekumenátus az Egyház ősi, s ma újra helyreállított gyakorlata, amennyel a hit iránt érdeklődőket segít eljuttatni a szentségek vételéig.Tehát mindazok jelentkezését várjuk, akik keresztség előtt állnak, vagy megkeresztelkedésük után semmiféle hitoktatásban nem részesültek, de szeretnének megismerkedni a katolikus hittel, és részesülni a keresztség, az elsőáldozás és a bérmálás szentségében.

 

  • Kövessük Énekelve Krisztust (KÉK) Ifjúsági énekkar

A fiatal kórus ifjúsági énekekkel, taizé dalokkal végez szolgálatot alkalmanként szentmiséken, taizé imaórák keretén belül. A keresztény könnyűzenével olyan eseményeken ismerteti meg a közösségeket, mint az egyházközségi napok vagy a városi adventi gyertyagyújtások.

  • KÖR Közösség

A KÖR Közösség fiataljai várnak minden 10 és 30 közti (+- pár év) fiatalt, aki szeretne egy összetartó, szabadidejüket együtt töltő, s a szentírást sem elhanyagoló csapathoz tartozni. Bővebb információ weboldalukon olvasható (lásd a linkajánlóban).

  • Rózsafűzér Társulat

A rózsafüzért sok kritika éri nemkatolikus körökből: imamalomnak csúfolják, kárhoztatják mechanikus volta miatt. Akik gyakorlottak a rózsafüzér imádkozásában, azt válaszolják erre: valójában ez egy meditatív imádság, amelyben a lényeg nem a kimondott szavakon van, hanem azokon keresztül a Máriával együtt imádkozó hívő bekapcsolódik Jézus (és így a Szentháromság) titkainak szemlélésébe. Amikor megunja az ész, akkor kezdi megérezni a szív. Aki az imádkozás egy csodálatos módját szeretné választani s gyakorolni, az csatlakozzék a Rózsafűzér társulathoz. A belépő vállalja, hogy minden nap elmond egy tizedet.

  • Sport

Focirajongó kedves férfi testvéreink rúghatják örömmel a "bőrt" minden hétfőn este. A helyszín évszak függő, hideg időben a  tornaterem. A focicsapat(ok)hoz lehet társulni, bővebb információ Bali Imre (30/393-1816). Erőt s erényt! Hajrá!

Legközelebbi misék

hirdetes-450.jpg